Aktuellt

Fyra formgivare hos LundenformTjoho!!!


Sedan januari 2019 är vi fyra formgivare och konsthantverkare som huserar i lokalerna hos LundenForm. Marie Bruce Grunditz, Ulf Bruce, Joakim Thedin och Per Vihlevi.


Välkommen att träffa oss och se några av våra objekt till försäljning på öppet hus torsdag till lördag den 23-25 maj

mellan 12 - 18.


Skogshyddegatan 14, buss 60 till Överåsvallen. Välomna!På Upmarket 2017 visade LundenForm den här fina "trä-trunken" - en handgjord väska i formlimmat trä med vävd trasrem. Det är ett samarbete i material, form och funktion med mig och min man Ulf, utbildad möbelsnickare i idé och utförande.


Färgbilder och ytterligare beskrivning av väskan finns nedan.

Glada är vi för fin respons på vår alldeles nya snygga träväska. Också inspirerande kommentarer och associationer om vad som kan passa i "trä-trunken". Där ryms t.ex en Ipad, tidskrifter, stickningen eller klädombytet och i fickan med blixtlås stoppas mindre föremål. Och visst ryms en vinflaska eller två, allt efter önskemål.

Trä-trunken är resultatet av vår önskan att kombinera materialen trä och textil med nytänk. En kant av gummi ger ytterligare dimension åt uttrycket samt ökar funktionen i designen.

Formen består av tunna skikt limmad formpressad teakfanér och utsidan är vaxad för en vacker och tålig yta.

Ett par bilder till från vår monter på årets välbesökta och lyckade Upmarket.


Inbjudande för alla åldrar att pussla med ljusstaken i oljad ek som förvandlas till adventsljusstake eller födelsedagsfirande och går att variera under hela året. Stilren och smart.

Tack alla på Upmarket!